Ga terug
Koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm brood

Nederlanders staan bekend als fanatieke broodeters; het product is haast niet weg te denken uit het dagelijks dieet. Voor wie koolhydraatarm wilt eten, kan dit dan ook een struikelblok zijn. Maar niet getreurd, wij hebben een geweldig recept voor koolhydraatarm brood. Koolhydraatarm brood kan hartstikke lekker en vooral voedzaam zijn. Echter, bij ThuysVers zijn we wel van mening dat je dit zelf moet bakken. Dat is namelijk écht het allerlekkerst. Daarom gaan we in dit blogartikel samen met jou een koolhydraatarm brood bakken dat ongeveer 4 gram koolhydraten per sneetje bevat! Je bent er anderhalf uur mee bezig.
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

Ingrediënten koolhydraatarm brood

  • 75 g zonnebloempitten fijngemalen
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 6 eieren
  • 75 g lijnzaad
  • 100 g sesamzaad
  • 75 g koolhydraatarme roomboter ongezouten
  • 2 tl bakpoeder
  • 1,5 tl zout

Instructies
 

Bereidingswijze koolhydraatarm brood

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Maal de zonnebloempitten in een keukenmachine tot een fijn meel.
  • Smelt de roomboter zachtjes in een steelpannetje op laag vuur.
  • Doe het zonnebloempittenmeel in de keukenmachine en meng dit samen met de gesmolten roomboter en de overige ingrediënten tot een egaal beslag.
  • Vet een bakvorm van ongeveer 28 centimeter licht in met een beetje roomboter of olijfolie.
  • Giet het beslag in de vorm en strijk het eventueel glad met een spatel.
  • Bak het brood in de oven gedurende 40 minuten tot het een mooie, goudbruine kleur krijgt.
  • Dek het daarna af met aluminiumfolie en laat het nog eens 40 minuten doorgaren op 100 graden Celsius. Dit helpt om te voorkomen dat het brood te donker wordt of aanbrandt.
  • Haal het brood na het bakken meteen uit de vorm om te voorkomen dat het vochtig wordt aan de onderkant.
  • Geniet van een heerlijk sneetje koolhydraatarm brood!
Trefwoord Brood, Koolhydraatarm