Koolhydraatarme spaghetti bolognese
Ook mensen die koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt eten, hebben eens in de zoveel tijd natuurlijk zin in een heerlijke pasta. Het vervelende is dat pasta an sich al een koolhydraatbom is.
Goed nieuws: in dit artikel delen we een geweldig recept voor een koolhydraatarme spaghetti bolognese. De truc? In plaats van spaghetti maken we gebruik van courgetti: dit is courgette in de vorm van spaghetti.
Je bent er tussen de 30 en 45 minuutjes mee bezig. Eet smakelijk!
Bereidingstijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
- 400 gram Courgetti
- 460 gram Rundergehak of vegagehakt
- 40 gram Ui fijngehakt
- 40 gram Knoflook fijngehakt
- 20 gram Tomatenpuree
- 80 ml Rode wijn
- 40 ml Kookroom
- 200 ml Gezeefde tomaten
- 320 gram Tomaat in kleine blokjes
- 320 gram Courgette in kleine blokjes
- 320 gram Wortel in kleine blokjes
- 2 stengels Bleekselderij in kleine blokjes
- 4 gram Groentebouillonpoeder
- Peper
- 4 gram Tijm fijngehakt
- 4 gram Rozemarijn fijngehakt
- 4 gram Oregano fijngehakt
- 4 blaadjes Laurier
- Olijfolie
- 80 gram Geraspte kaas
Hoe bereid je deze koolhydraatarme spaghetti bolognese?
Saus maken
Verhit de olijfolie in een grote pan.
Fruit de ui en knoflook zachtjes aan tot ze glazig zijn.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee om te ontzuren.
Blus af met de rode wijn en laat 1 minuut inkoken.
Voeg de groenten toe
Doe de stukjes tomaat, courgette, wortel en bleekselderij in de pan.
Voeg de gezeefde tomaten, bouillonpoeder, tijm, rozemarijn, oregano, laurierblad en peper toe.
Laat de saus zachtjes pruttelen gedurende 15-20 minuten, tot de groenten zacht zijn.
Trefwoord Bolognese, Courgetti, Koolhydraatarm, Pasta, Spaghetti